Belangrijke informatie voor uw reis naar Hongarije

Voor uw vertrek ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving.

Hieronder geven we u alvast wat algemene informatie voor uw reis naar Hongarije. Wellicht is het bekend, maar we melden het toch maar even. Voor het rijden op de snelweg in Oostenrijk heeft je een vignet nodig. Dit is ook verplicht in Tsjechië en Slowakije. Het vignet in Oostenrijk kan je al in Nederland halen bij de ANWB, of in Duitsland bij de tankstations voor de Oostenrijkse grens. Dit staat overigens ook aangegeven op de borden of bij het eerstvolgende tankstation direct na het passeren van de grens Duitsland / Oostenrijk.

Een vignet voor Tsjechië en Slowakije koop je bij de grens.

In Hongarije moet je de auto laten registreren voor het rijden op de snelweg. Het is al mogelijk om dit te doen in Oostenrijk voor de Hongaarse grens. Echter de omrekenkoers in Oostenrijk is nogal onvoordelig. De omrekenkoers na de grens in Hongarije is voordeliger. Vignetten zijn verkrijgbaar vanaf 10 dagen en vervolgens voor een maand of een jaar. 

Let op: Rij in Oostenrijk en in Hongarije overdag met dimlicht. In deze landen is dit verplicht.

Verder is het verplicht om een verbanddoos MET EEN GELDIGE HOUDBAARHEIDSDATUM en reflecterend hesjes in de auto te hebben al naar gelang het aantal personen in de auto.

 

 

Adres van de vakantiehuizen

Erzsébet en Nagymama tanya 

Tanya 642

6115 Kunszállás 

Bacs-Kiskun Hongarije